in ,

Детска градина „Пинокио” гостува на пожарникарите в „Аспарухово” (СНИМКИ)

Снимка: Радостина Крумова

По случай Седмицата на пожарна безопасност децата от детска градина „Пинокио” са посетили сградата на Пожарната на ІІ РСПБЗН в кв. „Аспарухово”.

Пожарникарите са демонстрирали специалното защитно облекло и оборудване на пожарната кола. Голям интерес е предизвикал гасенето на „пожар” с големите маркучи, в което участвали деца и пожарникари, съобщи за „Нова Варна” Радостина Крумова – учител в детската градина.

Снимка: Радостина Крумова

Тя разказа, че децата са разгледали обновената сграда на пожарната отвътре, помещенията на пожарникарите и гаражите на пожарните коли, а най-интересна за тях се оказала „вълшебната” тръба, по която се спускат пожарникарите.

„Децата се убедиха, че най-бързите и смели пожарникари са в кв. „Аспарухово”. Те поздравиха огнеборците с интересна музикално-артистична програма и пожелаха на своите домакини да са здрави, смели и силни, защото пожарникарите ни пазят от огън и беди”, завършва Радостина Крумова.

Снимка: Радостина Крумова

 

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/