in

Екосъстезание и почистване в кв. „Младост“ тази събота

Състезанието „Есенно почистване“ ще се проведе в район „Младост“ на 14-ти септември, като част от кампанията „Да изчистим България заедно”. За най-активните в почистването са подготвени специални и поощрителни награди по инициатива на кмета на района Христо Христов.

Екоакцията за първа година тя ще има и състезателен характер. Право на участие имат всички жители и гости на „Младост“, като за целта се погрижат за чистотата на градинките, парковете, междублоковите пространства и всички места за отдих и спорт. Ръкавици и чували могат да се получат от 10-ти септември до 13-ти септември в сградата на район „Младост“, стая 15, от 9.00 часа до 16.30 часа. Регистрацията за участие в състезанието на email: rnmladost@varna.bg или на тел.: 052 820 784. Крайният срок е до 13 септември 2019г., включително.

Състезанието ще се проведе в четири категории.

Категория „Нашето образцово междублоково пространство“ – Участие могат да заявят всички етажни собствености чрез техен представител. Необходимо е да посочат местоположение на обекта, телефон за връзка с организатора. Задължително е да изпратят снимки на email: rnmladost@varna.bg, като поне една от тях трябва да е направена преди започване на облагородяването и почистването, а останалите след мероприятието. При оценка в категория „Нашето образцово междублоково пространство“ под внимание ще се вземат критерии като: големина на поддържаното пространство, зацветяване, събрани отпадъци, оформление на градинки. Ще бъдат присъдени и съответните награди – пейки, цветарници, посадъчен материал и др.

Категория „Най-многоброен екип от участници в почистването“ – В тази категория участие могат да заявят всички екипи, които са избрали да почистят обществени терени, паркове, детски и спортни площадки и т.н. Необходимо е да посочат местоположение на обекта, телефон за връзка с представител на екипа. Задължително е да изпратят снимки на email: rnmladost@varna.bg, като една от тях трябва да е направена преди започване на почистването, като да е видно и колко са участниците в екипа. В категорията наградата ще бъдат билети за постановка – опера или театър.

Категория „Деца за пример“ – В тази категория участие могат да заявят екипи на училища и детски градини в район „Младост“. Необходимо е да посочат местоположение на терена, който сте избрали да почистите или облагородите, както и телефон за връзка с представител на екипа. Задължително е да изпратите снимки на email: rnmladost@varna.bg, като една от тях трябва да е направена преди започване на почистването, като да е видно и колко са участниците в екоакцията. В тази категория всички участващи екипи от училища и детски градини ще получат поощрителни награди – спортни принадлежности, които ще бъдат връчени на съответното детско или учебно заведение.

Категория „Най-малък участник в есенното почистване“ – За тази надпревара очакваме да ни изпратите на email: rnmladost@varna.bg снимки на най-малките екоактивисти, които с радост помагат на по-големите в почистването. Посочете името на детето, възраст, местоположение на терена, както и телефон за връзка с родител или близък. За най-малкия участник в есенното почистване и за неговото семейство сме подготвили VIP покана за безплатно цирково представление.

Комисия ще разглежда предложенията във всяка категория поотделно и ще прави проверки на място. Победителите в съответните категории ще бъдат обявени на 16 септември.

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/