in

Командироваха 9 носорози от Южна Африка в Танзания

Снимката е илюстративна

Девет черни носорога от Южна Африка пристигнаха в Танзания като част от усилията за презаселване в резервата Серенгети на критично застрашени видове, съобщиха властите на Танзания.

Животните идват от Таба Толо, ферма за дивеч в Южна Африка и пристигнаха във вторник сутринта, преди да бъдат транспортирани до известния резерват Серенгети.

„Ще направим всичко по силите си, за да защитим тези животни“, заяви заместник-министърът на природните ресурси Константин Канясу.

Ако преди време популацията на черните носорози изобилстваше в Африка на юг от Сахара, тя започна да намалява първо от лова от европейски заселници, а по-късно и от масово бракониерство, което до голяма степен доведе до ръба на оцеляването тези животни.

През 1993 г. бяха регистрирани едва 2475, сочат данни на Световния фонд за дивата природа.

Сега усилията за опазване върнаха популацията до около 5000.

В Танзания сега има 167 носорога, съобщават властите.

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/