in

Майката на бебе Калина от Варна: Мили хора, вие всички я спасихте

Снимка: Facebook

„Щастливи сме!!!!! След множество изпитания бебе Калина има ново черно дробче и се чувства добре!“, това написа във фейсбук групата „Да дарим бъдеще на бебе Калина“.

Както вече „Нова Варна“ писа, на 19 август бе извършена чернодробната трансплантация на Калина. Донор беше нейният баща Явор. Двете операции продължиха общо 12 часа, всичко мина успешно и без усложнения.

След трансплантацията Калина прекара няколко седмици в интензивно отделение, защото беше с отворено коремче, разказва щастливата майка.

Лекарите се притесняваха единствено дали новият черен дроб получава достатъчно кръв. Затова се наложи да се извършат още 3 операции – за разширяване на артериите и постепенното затваряне на коремчето.

Към момента лекарите са доволни от състоянието на Калина. Тя вече е беличка, храни се и ни се усмихва всеки ден.

Явор също се чувства добре, движи се и се възстановява без проблеми след операцията.

Предстои ни да останем още поне месец в болницата в Хамбург, докато Калина се възстанови. Активното й лечение продължава и следващите 6 месеца са изключително важни за нея.

Искаме за пореден път да благодарим на всички добри хора, които ни помогнаха и бяха до нас! Мили хора, вие всички спасихте Кали!!!! БЛАГОДАРИМ ВИ ОТ СЪРЦЕ!!!!!

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/