in

Пиян шофьор отива на съд, дал 60 лв. подкуп да не го тестват с дрегер

Снимката е илюстративна.

39-годишен мъж  хвърлил 60 лв. в полицейската кола и заключил: „Айде, готово!“. Полицаите обаче го арестували.

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд водач, дал подкуп, за да не бъде тестван за алкохол, съобщават от пресцентъра на ведомството.

39-годишният Иблямен А. пътувал с автомобила си от Айтос към Провадия на 30 януари тази година. Около 4,27 часа сутринта полицейски служители го спрели за проверка. Иблямен бил поканен да отиде до служебния автомобил, за да бъде тестван за наличие на алкохол с дрегер, но отказал.

След отказа му единият служител на реда започнал да подготвя талон за медицинско изследване, а колегата му – разпореждане да не управлява под въздействието на алкохол.

Подсъдимият заявил няколко пъти, че няма да даде кръв за изследване, вадел пари от портфейла си и ги предлагал на служителите, за да не извършат служебните си задължения.
Бил предупреден, че действията му се записват от монтираната камера в полицейската кола.

Въпреки това Иблямен успял да остави две банкноти по 20 лева на прага на лявата врата на служебния автомобил, след това отишъл до дясната и хвърлил пред седалката още 2 банкноти по 10 лева.

След това казал „Айде, готово!“ и тръгнал към колата си. Бил настигнат от полицаите, които му поставили белезници и уведомили дежурната част за случилото се.
Предстои делото срещу 39-годишния подсъдим, който е с чисто съдебно минало, да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/