in

88 руснаци умряха на ваканция в Турция

Кадър: YouTube

Близо 90 руски граждани са починали в Турция това лято, докато са били на почивка, съобщава РИА новости.

Посланикът на Русия в Анкара Алексей Ерхов, взе отношение, след големия брой смъртни случаи, пише vesti.bg.

„Явлението се обяснява с увеличения брой наши граждани, които посещават Турция”, смята Ерхов.

Според посланика, през този туристически сезон, който още не е завършил, има 88 смъртни случая и поне още 40 спешни извозвания на туристи със сериозни здравословни проблеми.

„Миналата година 6 милиона руски граждани посетиха Турция, а тази година се очаква да са дори повече”, подчертава Ерхов.

Дипломатът твърди, че както руските власти, така и турските институции, взимат необходимите мерки за безопасността на туристите. Според Ерхов, туристите най-често умират заради банални причини.

„Например здравословни проблеми. Това често са хора на преклонна възраст, страдащи от сърдечно-съдови заболявания. Пристигат в Турция, където през лятото атмосферните условия са много различни от типичните за Русия – горещо е, задушно, с висока влажност. От това следват инсулти, инфаркти и много други”, посочва Ерхов.

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/