in

1589 ученици влизат в клас в училищата на община Аксаково

снимка Пресслужба Община Аксаково

1589 ученици ще влязат в класните стаи в училищата на територията на община Аксаково на 16-и септември, когато официално стартира новата учебна година.

Най-много деца ще се обучават през учебната 2019/2020 г. в двете градски средни училища – СУ “Свети Климент Охридски” в гр. Аксаково 695 ученици, и в СУ “Свети Свети Кирил и Методий” в гр. Игнатиево – 416.

167 са първокласниците на територията на община Аксаково, които тази година ще чуят за първи път школския звънец.
150 деца влизат в подготвителните групи в общината. 72 от тях ще се обучават в училищни условия, а 78 – в градински.
79 ученици ще стигат до най-близкото училище, което предлага обучение в съответния клас, с организиран от община Аксаково транспорт, съобщиха от администрацията на кмета инж. Атанас Стоилов.

До СУ “Свети Свети Кирил и Методий” в град Игнатиево с организиран ученически превоз ще пътуват 18 деца от селата Слънчево, Припек и Доброглед.
До Средно училище “Свети Климент Охридски” в град Аксаково с осигурен от общината автобусен превоз ще пътуват 23-ма ученици от селата Засмяно, Любен Каравелово, Зорница и Изворско.

18 ученици от селата Засмяно, Видица и Крумово ще имат осигурен превоз, за да учат в ОУ “Иван Вазов” в село Любен Каравелово. 22 деца пък ще пътуват до основно училище “Свети Климент Охридски” в село Кичево от селата Долище, Куманово, Осеново и Климентово.
В навечерието на новата учебна година материално-техническата база във всички училища на територията на община Аксаково е в отлично състояние и в съответствие със санитарно-хигиенните и противопожарни изисквания за организация на образователно-възпитателния процес.
В училищата на територията на Община Аксаково няма недостиг на персонал. Всички директорите и по–голяма част от учителите имат квалификационна степен, а повишаването на професионалната им компетентност се осъществява чрез квалификационни форми, организирани от Регионално управление по образование гр. Варна, МОН, както и по различни програми и проекти.
Пътната маркировка в районите на училищата и детските градини преди първия учебен ден ще бъде освежена, а съществуващата вертикалната сигнализация, при необходимост, ще бъде ремонтирана или подновена.

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/