in

Екшън в „Бриколаж“: Наркоман от Варна нападна охраната с нокторезачка

2 години и 4 месеца ще лежи варненец, който извършил грабеж при условията на опасен рецидив, съобщиха от пресцентъра на окръжния съд.

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 34-годишния Димитър Добрев. С него той се признава за виновен за извършен кражба при условията на опасен рецидив, като за да запази владението върху откраднатите вещи употребил сила и заплашване, но не довършил деянието поради независещи от волята му причини.

На 7 юни тази година Димитър Добрев, който е наркозависим, изпил около 700 мл твърд алкохол и се запътил към близкия магазин „Мосю Бриколаж“.

От щанда с инструменти взел 21 диска за ъглошлайф на стойност 29,19 лв. и ги пъхнал в раницата си. След това отишъл до градинския център на магазина и поставил дисковете под оградната решетка, към паркинга на магазина. Минути по-късно се отправил към касите, за да напусне обекта. Охраната забелязала прибирането на дисковете в раницата и след като Димитър преминал касите бил спрян за проверка, но тъй като нямало стоки от магазина у него му било разрешено да го напусне.

Охранителят на „Мосю Бриколаж“ последвал 34-годишният варненец, като го заварил в момента, в който прибирал обратно в раницата откраднатото.

Димитър Добрев ударил с юмрук в лицето охраната на хипермаркета. Между двамата започнало боричкане. Добрев извадил от дрехите си метална нокторезачка с дължина в разгънато положение 14 см, която охранителят възприел като нож.

Димитър отправил заплахи и замахнал няколко пъти към своя противник. Охранителят изпитал страх за живота си и пуснал извършителя, който избягал като изоставил раницата с взетите дискове.

Димитър Добрев е с основно образование, безработен, неженен, като има 13 предишни осъждания, предимно за кражби.

Определението на Окръжен съд – Варна е окончателно и не подлежи на обжалване.

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/