in

Нели Петкова и 10 фолклорни състава на сцената на фестивал „Усмихни се“ в Карин дом

Този уикенд ще се проведе 5-тото издание на фестивал „Усмихни се“ в Карин дом.

Събраните средства от вход, томбола с награди, процент от продажбите, детската зона, както и от щанда на Карин дом ще подпомогнат новосъздадения от Карин дом “Център за семейно-медиирана интервенция”, който въведе иновативна за България услуга, в която семейството е движещата сила.

„Нели Петкова и над 10 фолклорни състава на сцената на фестивал Усмихни се в Карин дом. Детски работилници, премиери на книги, документален филм, крафт бира и кулинария и още много забавления в двата фестивални дни.

За 5-та поредна година занаятчии, заведения, образователни организации и специалисти, както и много хора от сферата на изкуствата се обединяват във Варна в подкрепа на дейността на Карин дом. Тази енергия носи името Семеен фестивал „Усмихни се“ и по традиция ще се проведе в уикенда 14-15 септември, в зеления двор на Карин дом в Морската градина.”

Тазгодишното издание ще протече под мотото „Под ритъма на българския фолклор“ и голямата сцена през целия ден ще бъде изпълнена с фолклорни изпълнения на местни състави, но също и с по-съвременни интерпретации като това на момчетата от
Гайдабокс, съчетаващи бийтбокс с традиционна българска гайда.

За да подкрепи фестивала, напълно безвъзмездно се включва и ангелогласната Нели Петкова, позната както от дългогодишната си работа с Ку-ку бенд, така и със соловата си кариера. Нейното изпълнение ще бъде на голяма фестивална сцена от 18:30ч. на 14-ти септември (събота).

На сцената ще се качи също и станалият популярен от сцената на X Factor варненец Мирян Костадинов, който ще зарадва публиката с акустичните си изпълнения. (15-ти септември, неделя 18:30ч.).

В изкуството си гостите ще потопят още; акустичният рок проект Корну чети, Огнено шоу Палячи, Атанас Узунов с неговият кавал, гайдарска школа Тракия, певицата Мария Иванова и още много други. Само фолклорните състави, които ще взривят сцената на фестивала с енергията на българския фолклор са над десет.

Много ще са и активностите, посветени на бъдещите и настоящи родители. В събота от 18:30 в Музей посланици на доброто, ет.2 ще бъде представена новата
книга „Семейно готвене по Монтесори“, събираща ценни съвети и рецепти от водещите монтесори педагози на Карин дом. В „Семейно готвене по Монтесори“
кулинарните задачи са съобразени с метода Монтесори и са средство за развитие на фината моторика и въображението, както и за усвояване на знания, пречупени през призмата на опита на Карин дом в работата с деца. Всяка рецепта в книгата е предварително планирано образователно занимание, с което детето може да усвои и упражни знания от важни за детското развитие зони.

Веднага след премиерата на книгата ще има прожекция на документалния филм „Учител е детето“ (вход-дарение 5лв.) на френския режисьор Александър Муро. Лентата разкрива концепцията на педагогическия Монтесори модел и най-вече как се прилага той в ежедневието на една група от детската градина, в която режисьорът и млад баща Александър Муро снима в продължение на цялата 2015 г.

Други интересни за родителите събития в рамките на фестивала ще са „Игрите в най-ранна детска възраст“ (14-ти и 15-ти септември от 11:00ч.), и часът на Мама и татко с тема „SOS детето ми се адаптира в детската градина/ясла“. (14-ти и 15-ти септември от 17:30) и двете обучения ще бъдат водени от специалистите от Карин дом и целят да дадат полезни, професионални съвети по въпроси касаещи детското раpвитие.

Събраните средства от вход, томбола с награди, процент от продажбите, детската зона, както и от щанда на Карин дом ще подпомогнат новосъздадения от Карин дом “Център за семейно-медиирана интервенция”, който въведе иновативна за България услуга, в която семейството е движещата сила.

„Нова Варна“ за поредна година е медиен партньор на фестивала.

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/