in

Такава сватба не е имало от 30 години (СНИМКИ)

Оригинална сватба в стила на социализма вдигнаха в Смолян Димитрия Кавакова и Димитър Настанлиев. Двамата сключват брак на рождения ден на Димитрия, която навърши 29 години, пише „Марица“.

„Обмисляхме какво да ни е тържеството, вече се правят много „горски“ сватби и станаха еднотипни, искахме нашата да е оригинална и запомняща се. Така се роди спонтанно идеята, изцяло на моята съпруга, сватбата да е в стила на социализма.

Тя е историк и сватбата ни беше свързана с историята“, каза 34-годишният младоженец. Димитър работи в Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Смолян, а Димитрия е археолог. Работи в Регионалния исторически музей в Смолян.

Поканата за сватбата им е като първа страница на вестник „Народна младеж“, а украсата на сватбеното тържество бе изпъстрена със соц. лозунги и табели: „Машината обича ласка, грижливо гледане и смазка!“, „Селянино, изми ли си яйцата?“, „Допуснатият брак е беда за целия колектив“, „Да не оставим неодрусана слива в нашето село“.

Празничната маса пък бе накипрена с телефон с шайба, чернобели снимки, касетки с музика, книгите „Първа любов“ и „Първа дружба“, стари шевна и пишеща машини, грамофон и др. атрибути от времето на соц-а.

Колата на младоженците също бе украсена като по време на социализма – с кукла и цветя на предния капак. След соц. сватбата младоженците карат меден месец на запад – в Швейцария.

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/