in

Младеж вади половин час същество, каквото не бе виждал досега

Снимка: Oscar Lundahl/Facebook

Оскар Лундал е бил истински потресен от последния си улов в морето, когато на въдицата му клъвнала, по думите му, “странна и приличаща на динозавър риба“.

Младежът признава, че в първия момент му е хрумнало да скочи от лодката си и да избяга, когато видял огромните очи на морското създание, съобщава novini.bg.

Според експерти уловеният екземпляр е от т.нар. плъхови риби (опашката им напомня на опашката на плъх) от вида Hydrolagus colliei и се смята за далечен родственик на акулите, като обитава предимно най-дълбоките части на моретата. Те уверяват, че този род риби са абсолютно безобидни за човека.

19-годишният тийнейджър е уловил рибата край бреговете на Северна Норвегия.

,,Още щом се закачи, знаех, че съм уловил нещо голямо. Трябваше ми около половин час да я изтегля с въдицата от дълбочина 800 метра. Беше наистина невероятно, тъй като никога досега не бях виждал подобно същество. Изглеждаше странно, почти като динозавър“, коментира Лундал и допълни, че още същата вечер я хапнал вкъщи.

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/