in ,

Горан Брегович взривява Спортната зала във Варна на 4 октомври

Горан Брегович избра Варна за старта на турнето си в България. Любимите ни песни ще слушаме на 4 октомври.

Иконата на балканската музика, големият Горан Брегович, отправи специален видео поздрав на български език към всичките си фенове, които вече нямат търпение да го видят и чуят на живо в рамките на предстоящото му бляскаво турне във Варна, София и Велико Търново.

“Българи, гответе се! Ще бъде лудо!”, заканва се с усмивка най-популярният балкански изпълнител в международен мащаб.

Гледайте видео поздрава на Горан Брегович тук:
https://www.youtube.com/watch?v=786r5fyO_ms

На 4 октомври Брегович и неговият невероятен “Оркестър за сватби и погребения”, ще стартират от Варна в Дворец на културата и спорта. На следващия ден, 5 октомври музикантите гостуват за първи път на Велико Търново (ДКС „Васил Левски“) и на 6 октомври завършват с бляскав мащабен концерт в зала 1 на НДК, София.

Програмата, която Брегович и оркестъра са подготвили за българските маниаци на балканската музика, е the Best of Goran Bregovic – най-отбраната селекция от вечни негови хитове като „Месечинка“, „Калашников“, „Буба Мара“, „Аризонска мечта“ и много други.

Билетите за концерта във Варна са на цени от 35 до 65 лв. и могат да се купят от Двореца на културата и спорта, от мрежата на Евентим в цялата страна, както и онлайн: https://www.eventim.bg/bg/bileti/goran-bregobic-barna-palace-of-culture-and-sports-1116439/performance.html

Горан Брегович пристига в България по покана на Продуцентска агенция АРТ БГ.

Горан Брегович е роден на 22 март 1950 г. в Сараево. Баща му е хърватин, а майка му – сръбкиня. Родителите му се развеждат и Горан остава да живее с майка си в Сараево. Учи в музикално училище, където свири на цигулка, но тъй като считат, че не е талантлив, го изключват от училището, когато е във втори клас, припомня div.bg. Тогава музикалното му образование се свежда до свиренето на китара, на което го учат негови приятели. Когато е тинейджър майка му му купува първата китара. Когато е на 16 майка му го изоставя и Горан остава сам, ако не се броят няколко техни роднини, на които може да разчита. Тогава той започва да свири в барове, работи като строител и продавач на вестници.

Музиката на Брегович има южно славянски и цигански мотиви и представлява уникална смесица от популярна музика и традиционната полифонична музика от Балканите. От 1998 г. насам Брегович представя своята музика най-вече на концерти по целия свят с неговия „Оркестър за сватби и погребения“, който се състои от 10 музиканта (в намален състав) и 37 музиканта (в пълен състав), въпреки че в определени случаи този брой може да бъде различен. Уникалността на този оркестър идва и от гласовете на българските певици, които винаги са част от оркестъра. В пълния състав на оркестъра пеят и изпълнители от православния църковен хор на Белград, певци от Полша или от страната, в която се провежда концертът.

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/