in

Ученичка от Добрич с шанс да стане първата българска космонавтка

кадър Bulgaria on air

16-годишната Татяна Иванова от Добрич взе участие в Advanced Space Academy към Космическия лагер на NASA в Хънтсвил, Алабама. Това е първият учебен космически лагер в света. След него се нарежда Space Camp Turkey в Измир, който младата девойка посети миналата година и се завърна с медал за лидерство.

Татяна Иванова, заедно с нейния отбор, са участвали в три мисии като последната е била до Марс и е продължила 3 часа.

Отборът на Татяна „Team Isidis“ се е преборил за купата на командирите, а тя е била удостоена с наградата „Крилата на академията“, която се връчва само на най-изявилите се лагерници.

Преди година репортерът на Bulgaria ON AIR Благой Цицелков ни срещна с това момиче, което обеща да стане първата българска космонавтка. Татяна има няколко тетрадки със стъпки, през които трябва да премине, за да осъществи мечтата си.

Една от целите на 16-годишното момиче от Добрич е да лети до Марс през 2033 година.

Участието ѝ в Space Camp в Турция и САЩ е доказало, че българите има какво да дадат за космическото развитие на света. По време на космическата си седмица в Алабама Татяна отново преминава през редица изпитания и нови знания.

За да стигне до обучителния център по модел на НАСА тя търси и получава помощ от десетки добри хора. В САЩ пък не били чували за страната ни, но Татяна от Добрич им разказала…

Заедно с другите деца от Центъра за творческо обучение, Татяна планира среща с държавните мъже, за да ги убеди, че страната ни трябва да бъде част от Европейската космическа агенцияq съобщава Bulgaria ON AIR

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/