in

Броят на бездомните кучета във Варна се увеличава

В края на лятото във Варна има все повече бездомни кучета. След като обкщинският приют в Каменар беше затворен през юли, рискът популацията да се разрастне е още по-голям. Решение на проблема предлага Фондация „Лъки Хънт“.

Общинският приют в Каменар беше затворен заради липсата на документация за животните там, припомня БНР. Грижата за бездомните кучета беше поверена на Фондация „Лъки Хънт“.

От Община Варна заявиха, че приютът ще се ремонтира, а служителите отговарят за прибирането на бездомните животни, които ще бъдат кастрирани в мобилната клиника на фондацията в двора на приюта.

Филип Ромбалд: Ние имаме клиника, имаме лекари, имаме всичко и казваме, ние ще свършим работа – ще раздаваме упойките, ще ловим кучета, ще правим кастрации, но това е само първата стъпка.

Бюджетът на общинския приют за тази година надхвърля половин милион лева. През юли сумата е едва 10 000 за ветеринарни грижи, които ще бъдат дадени на „Лъки Хънт“. Община Варна ще плаща за кастрацията на всяко уловено от служители на приюта куче. Съвместната работа ще започне с мащабна акция от 24 до 27 септември.

Антония Стоянова, секретар: Хората могат да подадат сигнал на телефоните, които са обявени, на 112, на двата телефона на община Варна и на ОПБК Каменар.

От Фондацията призовават хората, които не могат да се свържат с общината, да доведат животните, за които се грижат, в приюта в Каменар. Процедурата ще е безплатна за всички. Не е ясно обаче кой ще се грижи за ранените или агресивните кучета.

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/