in

Български боксьор почина след мач в Албания

Снимки: Pixabay, Christian Troshani

Български боксьор почина от раните си след мач в галавечер в албанския град Шкодра.

От Българския професионален боксов съюз разпространиха отворено писмо по повод трагичната кончина на младия български боксьор Исус Величков. За Величков това е бил шести мач в категория „перо“.

Публикуваме писмото без редакторска намеса:

Уважаеми господа,

На 21.09.2019 в град Шкодра, Албания, на боксово събитие с промоутър „GG New York Boxing Promotions“ и мачмейкър Шкумбин Секирак, българският лизензент Исус Розев Величков припада в 4-тия рунд на боксовия мач.

Лекарският екип на място успява да върне в съзнание българския състезател, като незабавно след това с медицински екип на бърза помощ бива отведен в местната болница, където за огромно съжаление за българският спорт, малко след постъпването му в болничното заведение, той почива.

Българският професионален боксов съюз е спазил всички международни стандарти по отношение получаването на едногодишен лиценз от страна на състезателя, а именно – преминаването на конкретни медицински прегледи, доказващи доброто му здравословно състояние. В това число Съюзът е издал всички необходими оторизационни документи на състезателя отново в съответствие с международните стандарти за участието на И. Величков в конкретното събитие. Българският професионален боксов съюз очаква да получи видео материал от събитието, договор за участие на състезателя със съответния местен промоутър, както и резултат от съдебната аутопсия в Р. Албания, за да може да даде последващо становище относно станалото.

Българският професионален боксов съюз изказва сърдечните си съболезнования на роднините и близките на починалия състезател, като е напълно съпричастен към страданията на семейството на И. Величков. Въпреки отрицателната статистика, той показа качества на много добър професионален боксьор.

22.09.2019 Евгения Петрова
г. София
Генерален секретар БПБС

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/