in ,

Двама души трогнаха с постъпките си семейството на Алекс от Варна

Снимка: Таркан Селяйдинов

Боян Лазаров и Таркан Селяйдинов са само двама от хилядите, които се включиха в битката за 3-годишната Алекс от Варна, а с жестовете си развълнуваха семейството ѝ.

Българинът, живеещ във Франкфурт, закупи шампионския пояс на Таркан, който младежът пусна на търг преди 3 седмици, за да помогне на малката Алекс от Варна.

Боян Лазаров е не само успял наш сънародник зад граница. Той участва в наддаването за шампионския му колан по кикбокс и дари 1000 лева за лечението на Алекс, съобщи за „Нова Варна“ спортистът.

При срещата им за предаването на пояса Боян изненада шампиона, връщайки му ценната титла, спечела с много постоянство, лишения и труд.

Таркан е родом от Варна, но живее в Германия. Решава да направи търга, след като се запознава с историята на 3-годишната Алекс, която страда от фибуларна химимелия.

Майката и бащата на момиченцето – Венета и Александър, благодарят и на двамата за щедростта, благородството и великодушието им.

„Благодарение на хора като вас, Алекс също се превръща в герой“, написаха родителите във фейсбук страницата „Да помогнем на Алекс да ходи“.

Хиляди станаха съпричастни към съдбата на Александра и семейството. В инициативата за дарение вместо букети в първия учебен ден се включиха хора от над 20 населени места в цяла България.

Кампанията добави в сметката за лечението на детето над 100 000 лева и в нея вече има над 300 000 лева. Сумата за цялостното лечение на Алекс е 787 788 лева, остават да бъдат събрани малко над 460 000 лева, обяви преди няколко дни семейството.

 

Снимка: Личен архив

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.