in

Ученици от варненска гимназия зарадваха с цветя и картички преподавателите си (СНИМКИ)

Снимка: Стойна Илиева

По случай Международния ден на учителя възпитаниците на ПГИ „Д-р Иван Богоров“ уважиха преподавателите си, като им поднесоха в петък цвете и поздравителна картичка, изработена от тях.

Те изказаха благодарност към учителите си за всеотдайната подкрепа, търпение, професионализъм и предадени знания.

Снимка: Стойна Илиева

Инициативата бе организирана от Училищния ученически съвет, съобщи за „Нова Варна“ Стойна Илиева – старши учител в Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“.

Снимка: Стойна Илиева

Празникът се отбелязва за 25-и път в над 100 държави на планетата. Той влиза в световния календар през 1994 г. по инициатива на ЮНЕСКО. Поводът е годишнината от състоялата се през 1966 г. в Париж Специална междуправителствена конференция за статута на учителите, на която се приема документа „Препоръки, касаещи статуса на учителя”, целящ да подчертае колко е важна ролята на учителите в обществото.

Снимка: Стойна Илиева
Снимка: Стойна Илиева

*******
Reklama v NovaVarna

Стани част от новините с Нова Варна! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.