in

Над 100 хил. души са оздравели от Cоvid-19

Снимка: Pixabay

Най-малко 100 хил. от заболелите от коронавируса, известен като COVID-19, са оздравели

Това сочат данни от няколко платформи, сред които и тази на университета „Джонс Хопкинс“. Това са приблизително 28% от всички случаи – броят им надхвърли 350 хил. по-рано днес, с над 15 хил. починали. Най-много са оздравелите в китайската провинция Хубей, от която започна заразата (почти 60 хил. души), следват Иран, Италия, Испания, Южна Корея и Франция с над 24 хил. случая.

Данните, предоставяни от държавите и обобщавани от изследователи и от Световната здравна организация, включват всички потвърдени случаи – и оздравелите, и починалите. Това означава, че в момента заразени по света са около 235 хил. души. В средата на миналата седмица имаше най-малко 80 хил. оздравели при над 200 хил. потвърдени случая. Смъртността в глобален план е около 4%, но тя варира силно в различните държави – над 9% е в Италия, но едва 0.4% в Германия. Починалите все още се увеличават бързо – бяха 10 хил. само преди три дни, голяма част от новите са в Италия и Испания.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

Публикувано от Ивайла Андонова

Завършила съм бакалавър Финанси и магистратура Артмениджмънт. Вдъхновението ми са музиката и хората. Обичам думите да се леят както мелодията, която образуват нотите в един такт и едновременно с това да предизвикват емоция във всеки един човек, до когото се докоснат.