in

Кой е виновен за трагедията с удавените деца в Бургас? (ВИДЕО)

Кадър: VBOX7

Две деца на 13 и 17 години се удавиха в морето.

В неделя три момчета са скочили от моста в Морската градина в Бургас, за да плуват. Едното дете е спасено. Инцидентът постави въпроса честа практика ли е деца да скачат от моста и кой следи за нарушаване на правилата?

„Вчера денят започна спокойно. Флагът беше зелен. Към обяд морето стана по-бурно, а флагът стана червен. Към 14:15 е подаден сигнал, че момче е скочило от моста. Реагирахме веднага. Накрая на моста дълбочината е към 6 метра. Обадихме се и на водолази. При скока от 20 метра се получава голям удар – става пресичане и може би от студената вода е станал този фатален изход“, каза спасителят Петър Русев.

„Всяка година имаме инциденти на това място. Опасностите са много. Отдолу има плочи, арматури. Освен това водата още е студена, а температурите навън са по-високи. Когато тялото е нагрято и се скочи в студена вода, се пукат капиляри”, каза в ефира на „Здравей, България” Васил Алексиев от Водно спасяване, БЧК-Бургас. Той призова хората да се пазят и да не използват съоръжението за скокове.

„Засега можем да предотвратим подобни случаи само чрез патрули. Всяка година имаме минимум 15 акта за скокове и за неспазване разпоредбите на спасителите, както и за влизане в морето при червен флаг“, поясни  Веселин Василев, представител на Община Бургас.

По публикацията работи Снежина Раева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/