in

Започна прием на документи за още 3 подзони на „синя зона – широк център“

Снимка: Община Варна

От днес – 2-ри юли, започна прием на документи за локално платено паркиране за живущи и юридически лица във връзка с поетапното въвеждане на част от втория етап от „синята зона – широк център“ във Варна, съобщават от общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“.

Това се отнася за следните три подзони:

Подзона 5 – включва и се ограничава от булеварди и улици: ул.“Кракра“,  ул.“Беласица“, ул.“Д-р Пискюлиев“ и бул.“Христо Ботев“;

Подзона 6 – включва и се ограничава от булеварди и улици: ул.“Д-р Пискюлиев“, бул.“Владислав Варненчик“ и бул.“Христо Ботев“;

Подзона 7 – включва и се ограничава от булеварди и улици: бул. “Владислав Варненчик“, бул.“Мария Луиза“, бул.“Сливница“ и ул.“Дрин“.

С оглед на извънредната епидемична обстановка и необходимостта от спазване на социална дистанция от ОП „Общински паркинги и синя зона“ препоръчват подаването на заявления да става онлайн на адрес: https://www.varnaparking.bg/. Заявления могат да бъдат подавани и в Центъра за административно обслужване на дружеството на ул.“Александър Рачински“ №29.

При подаване на документи онлайн в сайта  https://www.varnaparking.bg/vpm/  след регистрация се изисква:
– Попълване на заявление;
– Прикачване на файл –  нотариален акт или друг документ, удостоверяващ собствеността на жилищния имот, или договор за наем;
– Прикачване на файл –  регистрационен талон на ППС.

При подаване на заявление в Центъра за административно обслужване се представят следните оригинални документи за справка:
– Лична карта или удостоверение за постоянно или продължително пребиваване;
– Свидетелство за регистрация на ППС / в което адресът трябва да е идентичен с постоянния адрес на собственика на същото ППС/;
– Документ, доказващ валидното правно основание за ползване на ППС в случай, че гражданинът не е собственик;
– Нотариален акт за собственост или друг документ за собственост на обособения жилищен имот или договор за наем на обособения жилищен имот.

Разрешение да ползват услугата локално платено паркиране се издава в срок до 15 работни дни след представяне на необходимите документи.

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.