in

12 неща, които да не споделяме във Facebook

Снимка: Pixabay

Facebook е сила и определено притежава власт над хората. В днешно време той е един от основните източници на информация и връзката с околния свят в забързаното ежедневие.

Важно е обаче да знаем, че има информация, която не е хубаво да споделяме, като например домашния си адрес или къде точно учим или пък работим, пише Edna.bg. Ако се притеснявате за сигурността на личните си данни, Ви представяме списък с нещата, които да изтриете от профила си:

Рожден ден – датата ви на раждане е сред най-важните парчета от пъзела, който включва и името и адреса ви, а оттам някой може да получи лесен достъп до банковата ви сметка.

Телефонен номер – в най-добрия случай може да ви звънне някой таен обожател, а в най-лошия – измамник или зловещ преследвач.

Повечето от “приятелите” ви – учени са доказали, че можем да имаме не повече от 150 стабилни приятелства с група от хора.  Ето защо е добре да изчистите листа с приятелите, с които дори не се поздравявате на улицата.

Снимки на децата ви – най-важният въпрос е – каква информация за себе си биха искали да виждат децата ни в социалните мрежи, когато самите те пораснат и започнат да ги използват? Ние не е трябвало да се притесняваме за това, но сегашните поколения трябва да се замислят.

Къде ходят на училище децата ви – не бива да давате достъп до такава информация на непознати.  Сами се досещате какви биха могли да са рисковете.

Достъп до местоположението ви  – също се досещате за причините.

Мениджърът ви – това е абсолютна класика. Общуването във Facebook трябва да бъде по-неангажиращо. Ето защо не е хубаво шефът ти да има достъп до всичко, което публикуваш на стената си. Хубаво е да има разграничение между личния и професионален живот.

Спрете да се отбелязвате – тагването от различни локации може да даде прекалено много информация за вашето местонахождение, особено ако е от домашния ви адрес – така издавате точното място, на което живеете.

Къде и кога ще ходите на почивка – това е добре дошло за всички крадци и недоброжелатели.

Любовния ви статус – ако искате да отпразнувате новата си любов, не го правете във Фейсбук. Нещата може и да не потръгнат, а смяната от Обвързан в Необвързан е достатъчно ужасна сама по себе си.

Детайли за дебитни и кредитни карти – това НИКОГА не е добра идея да се споделя.

Снимки на самолетни билети – да, може да искате да се похвалите къде отивате на почивка, но някой може да сканира кода на билета ви и да получи важна информация за вас и вашия полет.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/