in

Домашен насилник системно пребивал родителите си във вълчидолско село

Снимка: Pixabay

Домашният насилник е задържан под стража

Прокурор при Териториално отделение – Девня към Районната прокуратура във Варна е поискал задържане под стража на 40-годишния Неждет Х. от село Брестак, общ. Вълчи дол. Мъжът живеел с майка си и баща си и злоупотребявал с алкохол. Не е бил осъждан.

От началото на декември 2020 г. той многократно бил нанасял побой на родителите си. На 15 януари 2021 г. Неждет отново започнал да бие болния си от диабет баща и отправил заплахи и към двамата си родители, че ще ги запали и ще ги изколи. Задържан бил с постановление на прокурор за срок до 72 часа, а с определение от днес, 18 януари 2021 г., на Районния съд в гр. Девня му била наложена мярка за неотклонение задържане под стража.

Срещу Неждет Х. се води досъдебно производство за престъпление – закана с убийство, отправена в условията на домашно насилие и за телесна повреда, причинена в условията на домашно насилие. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода до шест години.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/