in

Във Варна приемат документи за безплатната услуга „Асистентска подкрепа“

Снимка: Pixabay

Във Варна започна приемът на документи за кандидатстване на потребители и асистенти за социалната услуга „Асистентска подкрепа“. Услугата е в помощ  към деца и възрастни хора с трайни увреждания.

Програмата е насочена към 728 нуждаещи се лица от Варна. За целта ще бъдат назначени до 240 души на длъжност асистент, предаде БНР Варна.

 

Услугата се извършва в дома на потребителите и за тази година е безплатна за тях, каза за радио Варна Луиза Каспарян, началник отдел „Социални дейности и жилищна политика“ в общината.

 

Право да кандидатстват имат лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност. Услугата е още и за деца и възрастни хора с трайни увреждания с определена чужда помощ, които не ползват асистентска подкрепа, помощ за осигуряване на асистентска подкрепа или за които не се получава помощ за грижа в домашна среда по реда на друг закон.

 

Потребителите подават документи в Информационния център на община Варна, за деца може да се направи заявка по телефона или чрез имейл.

По публикацията работи: Ралица Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/