in

Разкриха подробности около случая с буйствалия индиец на борда на самолет (ВИДЕО)

кадър: NOVA

Вчера вечерта индийски гражданин е застрашил сигурността на полет на Air France по маршрут Париж-Ню Делхи. Мъжът се е държал арогантно, осъществил е нападение над стюард, блъскал е по вратата на командира, което го е принудило да кацне аварийно на летище София. Това обясни днес на брифинг Илияна Кирилова, градски прокурор и административен ръководител на Софийска градска прокуратура.

Буйстващ пътник „приземи“ самолет на летище София

До настоящият момент са разпитани свидели. Лицето е задържано за 72 часа. Осигурен му е преводач, служебен защитник и представители на индийското посолство.

Индийският гражданин е буйствал още от началото на полета. Все още не е ясно дали човекът е психически стабилен.

„При всички случаи осъзнава значението на деянието. Знае какво е направил. От момента на задържането не се държи много адекватно. Говори много трудно и няма разумно обяснение. Възможно е да е бил пиян или дрогиран.“, допълни Ивайло Ангелов, завеждащ първи отдел на Национална следствена служба.

Поведението на индийският гражданин не създало реално опасност самолетът да падне. Очакват се записи от самолета, след което ще бъде установено какво точно се е случило.

Престъплението, за което е обвинен мъжът е тежко. Предвижда се наказание лишаване от свобода от 5 до 10 години.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.