in

24 дами взеха участие в традиционното женско рали в Бургас

кадър: Bulgaria On Air

24 дами участваха в традиционното рали в Бургас, което се провежда за 25-ти пореден път. Тази година допуснатите участнички са по-малко, заради противоепидемичните мерки.  

Състезанието носи името на Елена Апостолова, първата българка участвала в рали Монте Карло.

Есмерай Ибрям участва за първи път и се вълнува преди старта.

„Тази година разбрах, че има слоган „Трябва да бъдеш добър човек, за да бъдеш добър състезател“. Самата аз съм човек с увреждане и имам какво да покажа и имам послания затова реших да участвам тази година“, споделя тя пред Bulgaria On Air.

Ралито носи името на Елена Апостолова, която с дъщеря си Гергана са първите българки, участвали в престижното рали Монте Карло през 1997 година.

„Не сме направили сложно трасе, познато е за повечето участнички, идеята е всяка да даде най-доброто от себе си и да изпълни правилно елементите“, обясни Гергана Апостолова.

А автомобилният състезател Стоян Апостолов напомня, че когато са на пътя, е най-важно състезателките да знаят, че те управляват този автомобил не само за себе си, а за всички околни около тях и че трябва да се върнат живи и здрави вкъщи.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/