in

На тази дата през 2003-а година : Убийството на Илия Павлов

Близки и приятели почетоха паметта на бизнесмена Илия Павлов в храма „Свети Александър Невски” в столицата днес, пише „Труд“.

Те се събират всяка година на 7 март, когато се отслужва и помен за президента на „Мултигруп”, който бе член на настоятелството на храма.
Илия Павлов бе убит на тази дата през 2003 година пред офиса на фирмата му. Извършителите и поръчителите на убийството му не са разкрити.

Куршумът, пронизал гърдите на Илия Павлов в 19,58 ч на 7 март 2003 г., е специална изработка. Пръснал е сърцето на създателя на империята “Мултигруп”, парченца от него разкъсали и черния дроб. Експертите смятат, че е използван ловен патрон, вероятно – 30-06 “Спригфийлд”.

Куршумът е пратен от стрелец, който се е целил на 60 м от сградата на корпорацията. Още в първите дни след покушението свидетели дават описание на мъж, забелязан около това място минути преди изстрела. Той е млад, на не повече от 30 г., с тъмна коса, без шапка, с черно яке до под кръста.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/