in

Apple подготвят за продажба очила за смесена реалност

Снимка: Pixabay

Съвсем скоро Apple планира да пусне три различни устройства за добавена и смесена реалност.

Първото от тях може да се появи на пазара в средата на 2022 г., твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, цитиран от MacRumors.

Куо прогнозира, че през 2022 г. Apple ще пусне за продажба каска, която ще предлага добавена и виртуална реалност в едно. През 2025 г. компанията ще предложи на пазара и очила за виртуална реалност, а през следващото десетилетие, в периода 2030-2040 г., Apple планира да пусне и „контактни лещи“.

Според Куо каската ще предлага добавена и виртуална реалност в едно. Това ще я направи продукт за т.нар. смесена реалност, т.е. съвместим и с двете технологии. Анализаторът казва, че очилата и лещите пък ще са насочени само към добавената реалност.

Макар да използва думата „каска“, Куо казва, че в момента Apple има няколко прототипа на устройството, които тежат между 200 и 300 грама. Целта на Apple е финалното устройство да тежи между 100 и 200 грама. Очакваната цена е около 1000 долара, колкото по-скъпите модели на iPhone.

Самото устройство ще използва Micro-OLED панели на Sony и няколко оптични модула. Така то ще може да комбинира виртуална и добавена реалност и да предлага максимално разнообразие от възможности и съдържание.

Куо казва още, че устройството ще е независимо, т.е. ще има собствен хардуер и място за съхранение на файлове. Първата версия няма да е „напълно мобилна“, но с развитието на технологията, това ще се случи за следващите модели.

Идеята за очилата е да са самостоятелен продукт, който да предлага мобилни функции и добавена реалност. Не се изключва възможност те да могат да се интегрират и с очаквания автомобил на Apple.

Самата компания не е коментирала темата. Това е очаквано, тъй като тя никога не коментира плановете си.

По публикацията работи: Ралица Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/