in

Медиците от болницата в Добрич излязоха с призив към гражданите

Кадър: Google Maps

От Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Добрич отправят апел към гражданите да бъдат дисциплинирани и отговорни

Общо положителните случаи на Covid-19 в региона вече са 4395, като само през последното денонощие са регистрирани 37 нови заразени. Деца в редица учебни заведения в Добричка област са изолирани като контактни със заразени. Само от началото на март през лечебното заведение са преминали 50 пациенти с коронавирусна инфекция и с усложнения като четирима в последните пет дни изгубиха битката с коварното заболяване, посочват от болницата.

Пълния текст на отправения от ръководството на МБАЛ-Добрич апел публикуваме без редакторска намеса:

Ръководството на лечебното заведение е силно обезпокоено от разрастването на разпространението на COVID-19 в Област Добрич.

Общият брой на положителните случаи за COVID-19 в региона вече е 4395, а само през последното денонощие са потвърдени 37 нови случая. Досега през лечебното заведение за месец март 2021г. са преминали 50 пациенти с коронавирусна инфекция и усложнения, като 4 от пациентите загубиха битката с коварното заболяване за последните 5 дни.

Отговорното отношение на гражданите в област Добрич и спазването на противоепидемичните мерки, ще даде  възможност на екипите ни да приемат и помогнат на всички, които се нуждаят. Но системата, нашата организация и професионален ресурс имат лимит.  Само осъзнаването на сериозността на ситуацията от всички ще помогне той да не бъде изчерпан.

Запазете себе си, помогнете ни  да съхраним силите на лекарите и медицинските работници, за да може болницата да функционира нормално и да бъде в помощ на всички нуждаещи се!

Призоваваме жителите на област Добрич да бъдат дисциплинирани и отговорни, като спазват социална дистанция и носят лични предпазни средства. Да пазим здравето на родителите и децата си, на приятелите и колегите, на съседите и непознатите.

Не се поддавайте на паника, но и не подценявайте коронавируса!

Да бъдем разумни и дисциплинирани, за да останем здрави!

 

Припомняме, че вчера сериозен апел отправиха и техните колеги от УМБАЛ „Света Марина“ във Варна. Те призоваха към стриктно спазване на противоепидемичните мерки,

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.