in

COVID инфекция предизвика преждевременно раждане на близнаци и остави родилката в кома

Снимка: Pixabay

31-годишна жена от Карнобат, която е бременна в осмия месец с близнаци, е в критично състояние, след заразяване с COVID-19. Състоянието на жената рязко се влошило и тя е поставена в медикаментозна кома, а близнаците са изродени оперативно.

Бъдещата майка е от Карнобат и е в много тежко състояние, а лекарите се борят за живота ѝ, съобщава „Монитор“.

Тя е била приета по спешност в Ифекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас преди 5 дни, но три дни по-късно рязко се влошила и е преместена в отделението по реанимация. Медиците са преценили, че се налага спешно изваждане на близнаците и са извършили секцио. Двете момченца са добре, но заради преждевременното им раждане в 32-ра седмица, те са под постоянно лекарско наблюдение.

Секциото е извършено в сряда, но майката е в медикаментозна кома и не е успяла да види бебетата си. Трагедията в семейството ѝ е огромна, защото преди броени дни е починал съпругът на родилката и баща на близнаците. 36-годишният мъж е издъхнал от внезапна сърдечна недостатъчност, след тежки пристъпи на задух. Имал и други грипоподобни симптоми, но тестът му за коронавирус е показал отрицателен резултат. Въпреки това, има сериозни съмнения, че причината за смъртта му е COVID.

„Трагедията ни е неописуема. Молим се Бог да спаси майката и децата“, казват с мъка близки на семейството.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/