in

Честит празник. Отбелязваме Световния ден на театъра

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Днес отбелязваме празника на театъра. Световният ден на театъра се чества от 1962 г. по инициатива на Международния театрален институт (International Theatre Institute ITI).

Но защо е избарна точно датата 27 март? Това е така защото на този ден се открива сезона на „Театър на нациите“ („Theatre of Nations“), предава dnes.bg.

От този ден, всяка година, един от начините на отбелязване на празника е изтъкнат артист да отправи своето годишно послание. За първи път през 1962 г. това прави Жан Кокто (френски поет, писател, дизайнер, художник, скулптор и режисьор).

Театърът е едно от най-древните измежду 7-те изкуства. Разпространено е във всички култури на света и има свой универсален език. Театърът има несравнимо органично присъствие сред нас, има тази непосредствена комуникация, която въздейства интуитивно и каквито форми да приема, ще има своето място в живота ни.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/