in

Погледнете в огледалото: Състоянието на лицето издава проблеми със сърцето

Снимка: Pixabay

Вътрешното състояние винаги дава външно отражение

Много често проблемите в тялото не могат да се установят от болка на определено място. В действителност много от заболяванията могат да бъдат разпознати по определени белези на лицето, пише zdrave.to. Външният вид може да подскаже за проблеми със сърцето и кръвоносните съдове.

Ксантоми и Ксантелазми

Подкожните липидни отлагания по лицето изглеждат като малки жълти петна и могат да показват, че човек е изложен на риск от сърдечно-съдови заболявания. Факт е, че холестеролът може да запуши кръвоносните съдове и да увеличи риска от хипертония, инфаркт и инсулт. Ако човек има липиди по лицето си, тогава е възможно да има холестеролни плаки по стените на кръвоносните съдове. Те могат да бъдат опасни и също да причинят сърдечно-съдови заболявания.

Подпухналост

Подуването на лицето може да е признак на различни аномалии, но понякога те се превръщат в симптом на сърдечно-съдови заболявания, по-специално на хронична сърдечна недостатъчност. Сърдечните заболявания може да не могат да се справят с изпомпването на кръв, което може да причини подуване на тялото и лицето.

Асиметрия

Няма абсолютно симетрични лица, само в редки изключения са хората, родени с уникална симетрия. Понякога обаче може да забележите, че лицето ви е по-асиметрично от преди или забелязвате промени в израженията на лицето ви. Тези симптоми могат да сигнализират за предстоящ инсулт. В този случай трябва незабавно да се консултирате с лекар.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/