in

След 1 година застой, круизите започват отново

Снимка: MSC

При някои компании ще се изисква за пътуването само отрицателен Пср тест, при други ваксинация. Кои круизни компании стартират това лято след 1 година спиране от движение, съобщават от круизна агенция Блу Сийс за „Нова Варна“
Така дългоочакваната лятна морска почивка е достъпна вече за всеки пътешественик.
Круизната компания MSC Cruises беше сред първенците, която поднови плаванията си успешно с кораб „MSC Grandiosa” през август 2020г. и приложи специален протокол с мерки за безопасно плаване.
Три европейски компании ще изискват за круизната почивка само отрицателен PCR тест, а бреговите екскурзии ще са организирани само от кораба с цел прилагане мерки за безопасно плаване и предпазване здравето на гостите. Протоколите ще се прилагат докато Европейският Съюз реши, че условията позволяват свободно движение.
MSC Cruises е лидерът тази година, круизната компания е потвърдила 7 кораби да започнат да плават от май и юни в Европа по Средиземноморието, Адриатика и Гръцките острови, Северна Европа, в последствие да се увеличи броят им и останалата флота да продължат през есента и зимата.
„MSC Splendida”, „MSC Orchestra”, „MSC Magnifica” започват от месец юни круизи Гърция, Италия, Хърватия, Черна Гора с възможно качване от пристанищата Атина, Бари, Венеция, Триест.
Три кораби по Средиземноморието: „MSC Grandiosa” отвежда гостите в Италия и Малта, а от края на юли маршрутът е в Италия и Испания. „MSC Seaside” е с нови пристанища в Йонийско море към Таранто, Пулия и Сиракуза, също ще спира в Марсилия, Генуа и Рим. „MSC Seashore” е най-новият кораб на компанията и се очаква да стартира от 1 август в Италия, Испания, Франция, Малта.
„MSC Seaview” започва това лято да плава в Германия, Швеция, Естония от 3 юли с начално тръгване от Кил, Германия към Висби, Стокхолм и Талин.
Прилагат се гъвкави условия за резервация, всички пътуващи направили резервация до 31 юли, могат да отменят своето пътуване до 15 дни преди тръгването и да прехвърлят заплатената стойност за по-късен етап до 30.09.2022г.
MSC Cruises предлага актуални промоции: до 30 юни текат намаления „двама пътуват на цената на един за круизи през лятото и зимата”, също и „намаления до 50% за медицински служители, които лекуват Ковид 19”. 96 часовата лятна промоция за летни маршрути, ще започне от 25 май.
Celestyal Cruises известна с ол инклузив круизите си към Гръцките острови е потвърдила плаванията от 29 май, с кораб „Celestyal Crystal” ; на по-късен етап от 29 юни стартира и вторият кораб „Celestyal Olympia” който ще предлага тръгване освен от Атина и от Солун. В цената са включени освен нощувките и храната, така и пакет с напитки, такса обслужване за персонала и 2 бонус екскурзии.
Costa Cruises стартира с общо 4 кораби. От май „Costa Smeralda” е с потвърден машрут към Рим, Неапол, остров Сардиния, Сицилия.
От май тръгва да плава от Триест и втори кораб „Costa Luminosa” към Гърция.
От юли започват круизи Средиземноморие (Неапол, Палермо, Месина, Савона, Рим, остров Сардиния) с най-новият кораб във флота „Costa Firenze”.
„Costa Delizioza” започва от края на юни с начално качване от Венеция към Гърция.

Американските круизни компании са решили това лято, че круизите ще бъдат възможни само за ваксинирани гости.
Royal Caribbean започва круизи от Кипър към Гръцките острови с кораб „Jewel of the Seas”, с начална дата от 7 юли 2021г. всяка седмица през лятото.
„Adventure of the Seas” започва екзотични пътувания от 12 юни в Карибско море с тръгване от Бахамите.
Бутиковата лукс компания Celebrity Cruises е потвърдила старт на летния сезон с най-новото си бижу „Celebrity Apex”, първа дата на плаване е 19 юни от Атина към Кипър и Гръцките острови – Санторини, Миконос, Родос.
Norwegian Cruise Line стартира круизи от Атина към Гръцките острови (Крит, Родос, Санторини, Миконос, Корфу) от 25 юли до 14 ноември с кораб „NCL Jade”.
Предлага гъвкави условия на резервация, за всички платили круизно плаване до 31 октомври 2021, може да отменят пътуването до 15 дни преди тръгването и да получат ваучер на заплатената стойност за ползване на по-късен етап.
„NCL Epic” започва плавания по Западното Средиземноморие от 8 септември с начално отплаване от Рим към Барселона, Палма де Майорка, Неапол, Сардиния, Ливорно.
„NCL Getaway” ще предлага десет и единадесетдневни круизи Гърция и Италия с начална точка на тръгване от Рим.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/