in

Тази планина в Тибет е пълна с аномалии, от които ще ви настръхнат косите (ВИДЕО)

кадър: YouTube

В Тибет се намира една от най-загадъчните планини, която изненадва със своите аномалии. Това е планината Кайлас. Някои учени смятат, че тя всъщност е пирамида, но все още не съществува научно обяснение как точно е възникнала.

Очертанията ѝ са разположени така, че тя да е обърната точно към четирите посоки на света. А аномалиите, за които съобщават различни хора, посетили тази планина – пирамида, направо ще ви оставят без думи.

Една от тях е необяснимата светлина, която се появява нощно време на върха на планината. Именно това е едно от нещата, които е привличало туристи и учени. Сноп сиво – бяла светлина се извива и отива право към небето. Много алпинисти са се опитвали да се покатерят на върха на планината, но тя сякаш не ги пуска да преминат по-високо.

Смелчаците, опитвали това, разказват за преживявания, от които косите ви ще се изправят.

Щом стигнели до средата, времето рязко се променяло и се влошавало. Започвало да им се повдига, някои халюцинирали. Много от тях забелязвали, че в подножието на планината компасите им започвали бясно да се въртят, а часовниците или забавяли или забързвали.

Група хора, които искали да покорят Кайлас, стигнала до средата на планината и с ужас установила, че всички изглеждат по-стари с около 20 години. И никой от тях не можел да намери обяснение на всичко, което се случило, пише Blitz.

Монаси, които живеят в манастир недалече от планината, твърдят, че планината е свещена и нейните духове не допускат никой да се изкатери към върха.

Заради различните аномалии над планината е напълно затворено въздушното пространство и има забрана за преминаване на самолети.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/