in

Училище пред екрана: Успяват ли преподавателите да вдъхновят децата онлайн? (ВИДЕО)

Кадър: vbox7

За мисията на българските учители и как пандемията промени образованието у нас говорят преподавателят по дигитален маркетинг Александър Иванов и преподавателят по география Димо Падалски

„Не съм голям фен на онлайн обучението. Много са проблемите  – неработеща камера, изключен микрофон. Не можеш да разбереш ученикът дали слуша или нещо друго прави. Но най-трудно е оценяването – там е най-субективно. Навсякъде успехът е станал страшно висок, което едва ли се дължи на това, че те толкова много са усвоили материала”. Такава оценка за дистанционното обучение даде в студиото на „Здравей, България” преподавателят по география Димо Падалски.

„Дигиталното образование през последната година беше голяма трансформация за всички – за училищата, учениците и учителите. Станахме свидетели обаче на повишаването на важността на личната отговорност. Преподавайки онлайн нямаме възможност да следим всички. Но си проличава кога един ученик носи лична отговорност”, категоричен е преподавателят по дигитален маркетинг Александър Иванов.

И двамата преподаватели се обединиха около тезата, че ако един ученик е отговорен в клас, то той е полагал усилия и вкъщи пред компютъра.

По публикацията работи Снежина Раева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/