in

Ще ваксинират в два от варненските молове (ВИДЕО)

кадър: Facebook

На брифинг днес директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова обяви, че на гражданите могат да бъдат предложени всякакви ваксини. РЗИ разполага с неограничен брой препарати.

„В община Варна има 24 пенсионерски клубове. Искаме да достигнем и до тях с ваксините. Работим и с малцинствените групи. Тук основно разчитам на съдействието на общинските кметове“, заяви д-р Михайлова.

„Имунизирахме преподаватели и учители, но за студенти не сме правили организация, освен когато имаше „зелени коридори“. Но тогава студентите учеха онлайн, а чувам, че и сега са на същия принцип“, каза още директорът на РЗИ.

Д-р Михайлова обясни, че непрекъснато канят хората от туризма да бъдат ваксинирани, но за съжаление недостатъчна част от тях са с поставена ваксина.

„В събота и неделя на входа на Морската градина ще има временен мобилен имунизационен пунк, който ще работи от 11 до 18 часа. Ще има компютър и принтер за хората, на които им е необходим документ. Той може да бъде издаден на място“, обяви д-р Михайлова.

„В Grand Mall и Delta Planet Mall от следващата седмица ще има постоянни имунизационни пунктове. Те ще работят от 11 до 18 часа. Много разчитаме на тази инициатива“, каза още директорът на РЗИ-Варна.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.