in

Девойка заплати с живота си, за това че показа лицето си в мрежата

колаж: "Нова Варна"

19-годишната красавица Хадил Алхарити е от Саудитска Арабия. Тя, като много млади момиче, наскоро се е регистрирала в социалната мрежа TikTok, където публикувала свои клипове, на които пее и танцува.

Семейството на Хадил обаче, както и по-голямата част от населението на страната, е изключително религиозно.

Това, че момичето е показвало лицето си в социалните мрежи, по никакъв начин не се съчетавало с правилата на исляма. Според съобщенията, именно заради злощастните видеоклипове, момичето е намушкано шест пъти от брат си, пише Blitz.

Родителите не само оттеглили всички обвинения срещу сина си, извършил „убийството на честта“, но сега се опитват да направят всичко възможно да изтрият всяка следа от убитата им дъщеря в социалните мрежи, информира Daily Dot.

Така профилът в TikTok „jezeel.56“, в който момичето публикувало своите видеоклипове преди смъртта си, бил напълно прочистен и обезличен.

Сега в него редовно се публикуват видеоклипове с религиозно съдържание. Потребителите на социалните мрежи не смятат да се примиряват с несправедливостта. Те знаят, че убиецът в момента спокойно живее на свобода, и се надяват да поправят това недоразумение. Сега в Twitter и TikTok, е пуснат хаштагът #ПравосъдиеЗаХадил (#justiceforhadil).

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/