in

Ето коя е кръвната група, която има най-силен имунитет

Снимка: Pixabay

Кръвната група има пряко влияние върху здравето и имунитета на човек

Едно от последните изследвания на американски учени показват кои кръвни групи дават на хората най-силен имунитет на хората

Нулева кръвна група

Изследване върху синтеза на интерферон показа, че при собствениците на този тип кръвна група имунният отговор достига 80% след инфекцията.

Кръвна група А

Интерферонът се произвежда слабо в отговор на инвазията на инфекциозен агент в носителите на втората кръвна група.Интензивността на защитната реакция достигна само 40%.

Кръвна група Б

Притежателите на третата кръвна група показват висок резултат от синтеза на интерферон, до 91%. Според учените това е достатъчно, за да се справим с много сериозни заболявания и инфекции.

Кръвна група АБ

Най-впечатляващите показатели са регистрирани при носители на четвъртата група, където имунният отговор достига 92%.

Изследванията на учените показват, че именно четвъртата кръвна група носи потенциално най-силния имунен отговор, пишат още от zdrave.to. Защитата на всеки човек обаче се влияе (както отрицателно, така и положително) от стотици различни фактори, от наследствеността и начина на живот, до екологията и климата.

По публикацията работи: Ралица Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/