Категории: Любопитно

Това са най-сигурните начини за размразяване на месо

Реклама

През летните месеци е най-лесно да получим хранително натравяне. Една от причините за това е неправилното размразяване на продуктите за готвене.

И точно в тези времена на коронавирус, за да се избегнат ненужни посещения в супермаркета, всички сме склонни да натрупваме малко повече храна във фризера. Има три безопасни начина за размразяване на месото – в хладилника, в студена водa, в микровълновата.

Размразяване в хладилникаМесото може да се размрази там без риск. Поставете чиния или тава за печене под месото, което се размразява, така че соковете да не капят върху други храни, особено тези, които се консумират без готвене или нагряване. Мляното говеждо месо, размразено в хладилника, трябва да се използва веднага. След като месото е замразено и размразено, то се разваля по-бързо от месото, което никога не е било замразено. Цели разфасовки месо (котлети, печено говеждо месо) могат да се използват в рамките на 3-5 дни, ако се съхраняват в хладилник. Размразеното в хладилника месо, може да бъде замразено повторно, без да се готви, въпреки че качеството му се влошава, пише Actualno.com.

Размразяване в студена вода – Месото може да се размрази в студена вода, но не и в гореща.Размразете месото в контейнер или плик, който не може да протече. Потопете торбата в студена вода и я сменяйте на всеки 30 минути, за да се охлади. След размразяване охладете и гответе.

Размразяване в микровълнова печка – Месото може да се размразява и в микровълновата, въпреки че това затруднява поддържането на качеството, особено ако мощността на микровълновата печка е настроена на максимална. Преди да размразите месото в микровълновата, отстранете опаковъчния материал. Размразявайте на ниска мощност, за да позволите на микровълновата енергия да проникне в центъра на месото. Повечето микровълни имат програма за размразяване и дори предлагат колко дълго да се размразява и колко пъти всяка храна трябва да се обърне, за да се поддържа качеството. Размразеното в микровълновото месо трябва да се готви веднага след размразяване.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Тир е аварирал край Кресненското дефиле: Образува се 10 км задръстване

Стана ясно, че тир е аварирал днес край Кресненското дефиле. Това е довело до задръстването…

преди 8 секунди

Дъжд от голове на старта на новия сезон на АМФЛ-Варна

Квалификационните турнири, в които трябва да бъдат определени съставите на четирите лиги в новия 12-и…

преди 10 минути

Ето до какви заболявания може да доведе честата консумация на готова храна

Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център, заговори за здравословните проблеми, които може да причини…

преди 28 минути

Слабо земетресение в България

Слабо земетресение е било регистрирано днес на територията на България. Трусът е бил край Ихтиман.…

преди 45 минути

Двама души изгоряха при пожар в къща в България

Обгорените тела са били намерени под останките на изгоряла кирпичена къща. Все още се установява…

преди един час

„Ние, потребителите“: Информация за имитиращите продукти и в ресторантите е от полза за потребителите, но как ще се гарантира верността ѝ?

Коментар по темата направи Габриела Руменова - основател на некомерсиалната платформа "Ние, потребителите". По нейни…

преди един час