in

Атрактивен Трабантфест събира почитатели на емблематичната кола

Снимка: Фейсбук

Днес в съобта се провежда едно атрактивно мероприятие с дъх на бензин в красивия Тетевен. За девета поредна година се провежда „Трабантфест“.

Във фестивала ще участват близо сто трабантчета, които ще дефилират и ще се състезават по улиците на Тетевен, съобщи основният организатор Вълчо Стаменовски: „Те са ни слабост. Това си е тръпка. Те са толкова красиви машинки. Друго е да караш луксозна кола, друго е да караш „Трабант“. Ще покажем и „Трабант“, който се движи сам, с гласова команда! „Траби ела тук“ и той идва сам при теб, както си е с ремаркенцето, извиквам го и той идва при мен. Имаме „Трабант“ – патрулка, единствен в България“, предаде Радио Варна.

По време на изложението ще бъдат представени и велосипеди и кемпери с немската марка от времето на социализма.

Фестът ще завърши с автопоход до местността „Костина“ край село Рибарица, където участниците ще почетат паметта на войводата Георги Бенковски и ще поднесат цветя в знак на признателност пред паметника му.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/