in

Ще се стигне ли до „изчегъртването“ на генерал Мутафчийски

Снимка: МС

По време на брифинг на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов коментира казуса „Пирогов“ и поведението като цяло на здравния министър д-р Стойчо Кацаров в системата. По думите на Борисов истината ще излезе наяве.

Тази сутрин здравният министър коментира, че не е лежал в болница, че не са му давани никакви лекарства и през януари е бил просто на контролен преглед. „Поканиха ме да направя контролен скенер на белия дроб след преболедуване на COVID-19. Аз отидох просто на контролен преглед, бил съм само на един скенер. Не съм лежал в болницата нито една минута. Не са ми давани и никакви лекарства. Научих за това нещо от прегледа на моето медицинско досие и на 1 март поисках да ми бъде предоставено копие. Не могат да ми поставят тезата, че ми правят услуга, като взимат 2500 лева от НЗОК, за да не платя аз 100 лева. Това е пълен абсурд! В документите, в които се твърди, че съм информиран за източника на плащане, подписът ми е фалшифициран. Не съм лежал в болница. Аз бях абсолютно здрав, след този преглед ходих да карам ски. Така, че нищо от това, което е написано в тези документи, не е вярно“, посочи д-р Кацаров и показа цялата медицинска документация, която му е дадена от „Пирогов”

„Изчегъртаха Балтов, шефа на ямболката болница, на варненската болница „ Св. Анна”, шефове на COVID отделения. Дано не стигнат и до ВМА”, коментира Борисов.

Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов, който участваше в брифинга, също коментира ситуацията:

„Интересно развитие на ситуацията с министър Кацаров. В рамките на 3 дни си променя мнението няколко пъти – веднъж ходи на ски, друг път твърди,че е бил на контролен преглед и не е лежал в болницата. И на децата стана ясно, че той право на контролен преглед след 12 януари не е имал“, каза Ангелов.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/