in

Бус с лого на банкова институция превозвал незаконни мигранти край Китен

Снимка: МВР

При специализирана полицейска проверка на служители от ГПУ-Царево бил спрян бус с 22-ма незаконни мигранти от Сирия и Ирак.

На 20-ти юли служители на „Гранична полиция“ спрели за проверка близо до Китен автомобил „Фолксваген Транспортер“ с неистински регистрационни табели и лого на банкова институция, управляван от български гражданин, съобщават от МВР.

При последвалата инспекция в товарния отсек на превозното средство граничните полицаи установили 22-ма незаконни мигранти без документи за самоличност – 13 мъже, осем жени и дете, по техни данни граждани на Сирия и Ирак.

Установено е, че микробусът е собственост на частно лице, а неистинските табели дублират реално съществуващи – собственост на банковата институция, която няма никакво участие в случая.

Водачът и шофьор на лек автомобил, засечен в близост до микробуса, са задържани в ГПУ – Царево. Образувано е досъдебно производство по чл. 281 от НК за каналджийство. На двамата мъже е постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа с прокурорско разпореждане, те ще бъдат приведени в следствения арест в Бургас.

Незаконните мигранти ще бъдат настанени в СДНВЧ – Любимец. Работата по случая продължава.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.