in

ВКС отмени 4-годишната ефективна присъда на Марешки: Върна делото за ново разглеждане

Снимка: Facebook/Веселин Марешки

Причината делото да бъде върнато за ново разглеждане на Апелативния съд във Варна са допуснати процесуални нарушения, които са със съществено значение.

Върховният касационен съд отмени четиригодишната ефективна присъда на лидера на „Воля“ Веселин Марешки и върна за ново разглеждане на Варненския апелативен съд делото срещу него и Красимира Колева за изнудване.

Според обвинителния акт, през 2014 година Маришки и Колева се опитали да принудят бизнесмена Асен Миланов да им плаща наем от 10 000 лева за варненска пицария. Двамата първо бяха оправдани от Варненския окръжен съд, а след това осъдени от второинстанционния Апелативен.

Веселин Марешки е осъден на 4 години затвор за рекет и изнудване.

След няколкомесечен размисъл върховните съдии връщат делото, заради неясноти в присъдата, нарушения, свързани с показанията на Миланов и заради съмнения в безпристрастността на Апелативния съд във Варна, съобщава БНР.

При взимане на решението си съдебният състав изобщо не се е занимавал с жалбата на Веселин Марешки за несправедливо наказание.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/