in

Български филм пребори конкуренцията в Холивуд (СНИМКИ)

Колаж: "Нова Варна"

Наградата е спечелена на фестивала за независимо кино

Български филм се пребори за награда сред конкуренция от цял свят. „Контролирани глътки въздух“ спечели наградата за най-добър режисьор на документален филм на фестивала за независимо кино Standalone Film Festival, съобщи отличената Ефемия Фард.

По думите й за първи път в Холивуд се постига такъв феноменален успех за българското кино. Нейният филм разказва истинска човешка история и е насочен срещу домашното насилие.

Оператор е Веселин Христов, режисьори по звука – Иван Андреев и Александър Симеонов, режисьор по монтажа – Стефан Бояджиев. Филмът е дипломна работа на Ефемия Фард за защита на магистърска степен в Нов български университет.

Досега „Контролирани глътки въздух“ е с награди и излъчвания в над 120 фестивала в САЩ, Великобритания, Италия, Украйна, Индия, Иран, Китай, Йордания, Мароко, Тунис, Казахстан, Бангладеш, Нигерия, Германия, Колумбия и др. В Холивуд е представен чрез агенцията на един от най-успелите българи в САЩ – Пийт Кръстев. Продуцент е българската продуцентска къща „Ем Джи И“ на доктор Араш Фард.

По публикацията работи Снежина Раева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/