in

Кирил Петков: От 10 язовирни стени нито една няма строително разрешение

Кадър: Facebook

От 416 язовира само 10 са завършени. И то – без документи. Това съобщи министърът на икономиката Кирил Петков, който дава съвместен брифинг с министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова. 

„Направихме проверка на тези 10 язовира. Надявах се да няма язовирна стена без разрешение, но се оказа, че от тези 10 – нито една няма строително разрешение. Кой може да поеме отговорността, ако тези стени се напукат, кой може да поеме отговорността за тях. Тези язовири са изцяло нови съоръжения, а по документи са текущи ремонти. Имаме и виждаме заповеди написани на ръка. Построени са на завишени цени – 5 пъти над цената на бетона“, заяви Кирил Петков.

По думите му има опасност за селищата.

Установено е незаконно строителство на АМ „Хемус“

„Смятам да уволня и последния член на борда от ДКК, който е бил част от тези решения. Тук не става дума само за пари, но и за опасност. Хубавата новина е, че са завършили само 10. Не знаем какво е качеството на бетона. Просто е безумие. Влизаме в кооперация с ДНСК, но трябва много бързо да влезем в контрол. 200 млн. лева са отишли в джобовете на някого. Тези язовири са построени три пъти на по-високи цени и без документи и не е ясно какво е качеството им“, допълни още Кирил Петков.

Петков заяви, че независимо, че са в различни области на България – едни и същи две компании ги строят и то на почти едни и същи завишени цени с разлика от няколко стотинки.

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.