Су вид технологията – как се приготвя месо здравословно

Реклама

Готвенето на месо е истинско изкуство. Трябва да се подбере най-хубавото парче месо, да се овкуси с подходящите подправки и да се обработи термично така, че да разкрие най-вълнуващите си вкусове, без да губи хранителната си стойност. 

Човечеството е изминало много дълъг път от първото случайно изпускане на сурово месо в огъня. Днес техниките за приготвяне на месо и изобщо, разбирането за месото в кулинарията са стигнали неподозирани висоти. 

Дори човек да не е напълно наясно с технологията на приготвянето на месо, всеки от нас може да оцени кога месото е добре сготвено, кога е сочно и ароматно или кога е жилаво, изсъхнало и трудно за преглъщане. 

Все по-популярен става у нас един метод за бавно готвене, въведен за първи път през 1974-та година. Става дума за технологията СУ ВИД – готвене под вакуум на ниска температура в продължение на няколко часа. 

Защо су вид прави месото по-вкусно?

Едва ли някой гладен и влюбен в храната човек предполага колко много познания по химия, физика и биохимия са нужни, за да се сготви добре един свински джолан например. 

Именно благодарение на научните открития и познания за месото, су вид технологията успява да запази вкуса, крехкостта и полезните вещества на ястието. 

Когато се изтегли въздухът от пакета, в който ще се готви, се спира възможността за развитие на микроорганизми и протичането на окислителни процеси. Иначе казано – месото ще издържи по-дълго и ще бъде крехко. 

След това, когато вакуумираният пакет се потопи във вода с подходящата за готвене температура (между 64 и 77 градуса), започва същинското готвене. При бавното готвене протеиновите нишки не се разкъсват, не се разрушават температуро-чувствителните микронутриенти или казано по-вкусно – месото остава крехко, с всички полезни вещества в него, питателно и неустоимо. 

Може ли да си приготвим су вид месо у дома?

Може, но е трудно. Изисква се специална апаратура, вакуумиращи машини, пликове и много познания, които обикновено човек придобива, ако готвенето му е професия, а не хоби. 

Можете обаче да се насладите на неповторимия вкус на месо, приготвено по су вид технология, просто като поръчате готово говеждо, свинско или телешко месо от Tenderfood

Те приготвят  своите продукти с изкусно подбрани подправки, приготвят го по всички правила на су вид готвенето и го предлагат в удобни за домакинство разфасовки. 

От вас, ако сте любител кулинар у дома, се иска само да следавте инструкциите – да извадите месото от вакуумната торбичка, да го загреете във фурната за 15-минути и да приготвите гарнитурата към него. 

За професионалните готвачи и собственици на ресторанти сготвеното под вакуум месо на TenderFood носи други ползи – улеснява процеса по приготвяне на всяко ястие, намалява разходите за месо и гарантира 100% удовлетвореност на клиентите всеки път. 

А ако пък сте само любителите-кулинари, без никакви умения в кухнята или просто не ви остава време да се развихрите, можете да опитате готовите ястия на Tender Food, приготвени също със су вид месо. Трябва ви само микровълнова и добър апетит. 

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Братовчедът на загиналия в катастрофата с Кирил Петков край Варна: Ицо беше професионален шофьор, нямаше нарушения

Припомняме, че вчера се случи зверска катастрофа край Аксаково, област Варна. Две коли се блъснаха,…

преди 4 минути

Първи думи на Магдалена, след като Алек заряза нея и Надежда на финала на „Ергенът“

Спираща дъха развръзка на финала на третия сезон на "Ергенът". Вчера стана ясно, че бизнесменът…

преди 14 минути

Временно променят маршрута на някои автобуси във Варна

От Градски транспорт - Варна съобщават за медия "Нова Варна", че на 21 май (вторник)…

преди 37 минути

Полицай се барикадира в дома си: Опитал е да се обеси на кабел

Полицай се барикадира в дома си в Пловдив, след като беше осъден на доживотна присъда…

преди 42 минути

Млад мъж задигна напитки от летния бар на заведение във Варна

От варненската полиция съобщават за медия "Нова Варна", че след бързи оперативни действия на служителите…

преди 51 минути

Хванаха мъж от Варна, извършвал кражби от хранителни магазини

От полицията във Варна съобщават, че 27-годишен варненец, известен на МВР е бил задържан в…

преди един час