in

Кметът на Дългопол заряза лозите: Отличиха царете на виното сред местните производители (СНИМКИ)

Колаж: "Нова Варна"

По традиция кметът на община Дългопол Георги Георгиев заряза лозите

Той отправи пожелания лозите да родят много грозде, да се напълнят бъчвите с вино, което да се пие само по радостни поводи.

За поредна година, в организирания от общинска администрация и НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1896“ конкурс – “Цар на виното”, местните производители доказаха, че в община Дългопол се правят качествени вина, които бяха високо оценени от жури в състав: Неделчо Стоянов, Анатоли Ангелов и Георги Георгиев.

Напълно заслужено и единодушно за “ЦАР НА ВИНОТО” беше отличен Иван Желев.

В категория “Най-добро Червено вино” първото място е за двама участници: Нено Ненов и Тодор Михалев, 2-рото място е за Иванка Христова, а 3–то за Недялко Михалев.

В категория “Най-добро Бяло вино” първо място тази година спечели Иван Русев, 2- рото е за Тодор Михалев, а 3-тото за Светльо Якимов.

“Най-добро вино Розе” донесе 1-во място на Недялко Михалев, който взе и първо място в категория “Най-добро вино – Пелин”. Второто място е за Иванка Христова и 3-то за Василка Христова в категория “Най-добро вино-Розе”.

Публиката оцени с награда “Млад винар” – Мюмюн Мюмюн. А виното на Иван Желев получи награда и отличие и в категория “Награда на публиката”.

„Да е честит празникът, да се леят виното и любовта!“, пожела кметът на Дългопол.

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.