in

Започва мащабно обсъждане за развитието на пристанище Варна (НА ЖИВО)

Кадър: "Нова Варна"

Днес започва обсъждане за развитието на пристанище Варна, по инициатива на Министерството на транспорта и съобщенията. Дискусията ще се проведе в три етапа. Днес ще се обсъди усъвършенстването на пристанищната инфраструктура като фактор за развитието на варненския регион.

В събитието участват министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев, заместник-министърът Владимир Върбанов, председателят на Комисията по транспорт и съобщения към НС Борислав Гуцанов, депутати, представители на Министерството на иновациите и растежа и местната власт. В обсъждането се включват и специалисти в областта на експлоатацията на пристанища, представители на морския бизнес и членове на Българската морска камара.

Дискусията се провежда във Висшето Военноморско училище „Никола Й. Вапцаров“ в град Варна. Пресконференцията стартира в 12:00 часа.

В 16:30 часа министър Николай Събев ще проведе неформална среща с железничари в залата на жп гара Варна.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.