in

ВУМ приютява украински студенти и преподаватели в студентското си общежитие в Добрич

Колаж: "Нова Варна"

Пристигна групата от украински преподаватели и студенти, за които Висшето училище по мениджмънт отвори безвъзмездно вратите на студентското си общежитие в гр. Добрич

Малко преди обяд те се настаниха и уморени от дългото пътуване помолиха за търпение от страна на местните и национални медии.  

В лицето на цялата образователна институция, в лицата на всички жители на гр. Добрич те виждат близки и приятели, на които могат да разчитат в тази сложна ситуация.  Необходимо е време за адаптация.

Те ще получават безплатен обяд, всеки ден от работната седмица, в заведенията за хранене на Висше училище по мениджмънт в гр. Добрич. От своя страна учениците от двете училища под шапката на ВУМ, създадоха вътрешна организация за осигуряване на пакетирани хранителни продукти, с които да подкрепят инициативата на БЧК и да подпомогнат настанените в студентското общежитие украински граждани.  

Чисто битовите условия, в студентското общежитие в гр. Добрич са повече от отлични – газово отопление, обзаведени стаи, оборудвани кухни и т.н., но по-значимото в този момент е именно, че те ще са в своята студентска среда. Те ще са заобиколени от свои връстници, колеги-студенти от Франция, Испания, Италия, Хърватска, Финландия, Филипините и др. В студентското общежитие те ще открият свои съмишленици, други млади хора, които също като тях са избрали да учат и да се развиват в международна среда, бидейки студенти в чужда за тях държава, в това число и 4-ма настоящи студенти на ВУМ от Украйна.  

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/