Категории: АкцентиВарна

Имат ли сили „Продължаваме промяната“ да отговорят на Портних и Борисов във Варна

Реклама

Политическото напрежение във Варна се засилва, има ли промяната реален човешки актив, с който да се противопостави на ГЕРБ. 

Днес във Варна се проведе среща на симпатизанти на партия ГЕРБ. Събитието се проведе в Спортна зала. На него присъстваха лидерът на партията Бойко Борисов, кметът на Варна Иван Портних, депутати от ГЕРБ и симпатизанти.

Пространно слово изнесе г-н Иван Портних, кмет на Варна. Той обърна внимание на направеното досега и колко още има да се прави за гражданите на Варна. Кметът не пропусна да призове управляващите да си подадат оставката. А малко по-късно Бойко Борисов излезе с призив към симпатизантите на ГЕРБ да оставят управляващите на власт докато “ не станат нула процента“.

Деница Сачева, в своето изказване акцентира, че управляващите са излъгали пенсионерите. Тя коментира актуалните въпроси, които вълнуват обществото.

Бойко Борисов обяви, че във Варна щеше да има трагедия с хиляди жертви. Лидерът на ГЕРБ визира състоянието на Спортна зала в миналото.

Той обясни, че под сградата е имало т.н. “джоб пълен с вода”, което я е правило опасна за използване. Всичко това е било поправено през управлението на ГЕРБ.

Според бившия министър-председател нито една мантинела не е поправена за последната година в България. Но по негови думи “варненци вече са се осъзнали”. Според него 100-те дни на правителството са провал и тепърва хората ще усещат негативните резултати от това управление.

Срещата във Варна отключва много въпроси, чиито отговори все още не са ясни. Дали „Продължаваме промяната“ – Варна ще имат достатъчно сили да съберат актив, който да отговори адекватно на ГЕРБ. Засега ПП няма изградена структура във Варна. Имат назначен Областен управител и няколко депутата, от които такива, неизказали се в парламента.

Заявените дейности на бъдещата политическа формация засега са амбициозни, но липсата на политически актив и опит може да им изиграе много лоша шега. Преди няколко дни Областна администрация-Варна също атакува кмета Портних. Единственото политически активно лице във Варненска област остава Благомир Коцев, като областен управител. Но дали той може да събере и половината от хората, които днес ГЕРБ събраха е доста спорно. Това предстои да се разбере.

В същото време на ниво държавна политика, в държавните предприятия и дирекции в Област Варна не са се случили абсолютно никакви промени. Дали това е поради липса на опит и кадри, или поради други политически решения също не е ясно. Тук става въпрос за ресора, който държи „Продължаваме промяната“. Ако политиката, която се води „на пазарлък“ и договорки с директори и бордове продължи ще наблюдаваме едно консолидиране в ГЕРБ и обединение около фигурата на Иван Портних.

Показателно за всичко това ще бъде как и дали ще отговорят от „Продължаваме промяната“ във Варна. Какъв актив ще могат да съберат и реална ли е към този момент подкрепата, която имат от обществото, т.е. остава ли същата подкрепата, която имаха по време на изборите.

 

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Слънчево време ще преобладава днес по Черноморието: Какви ще бъдат температурите?

От НИМХ прогнозират, че днес по Черноморието ще преобладава слънчево време, като максималните температури ще…

преди 30 минути

Безплатен вход за Музея на мозайките в Девня утре: Има нови попълнения в музейната експозиция (СНИМКИ)

Вече може да се види нова витрина в Музея на мозайките. Тя бе поставена точно…

преди 12 часа

Това са верните отговори на матурата по БЕЛ

Министерството на образованието и науката (МОН) публикува верните отговори от провелата се днес матура по…

преди 14 часа

Край Варна показват уникална експозиция от над 100 вкаменелости (СНИМКИ)

Експозицията ще бъде открита на 18 май в Историческия музей в Провадия. Вкаменелостите са от…

преди 14 часа

Нова Варна разговаря с граждани: Защо мненията за новия кмет са толкова противоречиви? (Видео Репортаж)

В разгара на пролетта, когато град Варна кипи от живот и енергия, екипът на Нова…

преди 15 часа

Млад мъж от Варна остава в ареста: От около една година се занимавал с престъпна дейност

Обвиняем за държане и разпространение на метамфетамин е задържан за 72 часа с постановление на…

преди 15 часа