in ,

Имат ли сили „Продължаваме промяната“ да отговорят на Портних и Борисов във Варна

снимка: колаж "Нова Варна"

Политическото напрежение във Варна се засилва, има ли промяната реален човешки актив, с който да се противопостави на ГЕРБ. 

Днес във Варна се проведе среща на симпатизанти на партия ГЕРБ. Събитието се проведе в Спортна зала. На него присъстваха лидерът на партията Бойко Борисов, кметът на Варна Иван Портних, депутати от ГЕРБ и симпатизанти.

Пространно слово изнесе г-н Иван Портних, кмет на Варна. Той обърна внимание на направеното досега и колко още има да се прави за гражданите на Варна. Кметът не пропусна да призове управляващите да си подадат оставката. А малко по-късно Бойко Борисов излезе с призив към симпатизантите на ГЕРБ да оставят управляващите на власт докато “ не станат нула процента“.

Деница Сачева, в своето изказване акцентира, че управляващите са излъгали пенсионерите. Тя коментира актуалните въпроси, които вълнуват обществото.

Бойко Борисов обяви, че във Варна щеше да има трагедия с хиляди жертви. Лидерът на ГЕРБ визира състоянието на Спортна зала в миналото.

Той обясни, че под сградата е имало т.н. “джоб пълен с вода”, което я е правило опасна за използване. Всичко това е било поправено през управлението на ГЕРБ.

Според бившия министър-председател нито една мантинела не е поправена за последната година в България. Но по негови думи “варненци вече са се осъзнали”. Според него 100-те дни на правителството са провал и тепърва хората ще усещат негативните резултати от това управление.

Срещата във Варна отключва много въпроси, чиито отговори все още не са ясни. Дали „Продължаваме промяната“ – Варна ще имат достатъчно сили да съберат актив, който да отговори адекватно на ГЕРБ. Засега ПП няма изградена структура във Варна. Имат назначен Областен управител и няколко депутата, от които такива, неизказали се в парламента.

Заявените дейности на бъдещата политическа формация засега са амбициозни, но липсата на политически актив и опит може да им изиграе много лоша шега. Преди няколко дни Областна администрация-Варна също атакува кмета Портних. Единственото политически активно лице във Варненска област остава Благомир Коцев, като областен управител. Но дали той може да събере и половината от хората, които днес ГЕРБ събраха е доста спорно. Това предстои да се разбере.

В същото време на ниво държавна политика, в държавните предприятия и дирекции в Област Варна не са се случили абсолютно никакви промени. Дали това е поради липса на опит и кадри, или поради други политически решения също не е ясно. Тук става въпрос за ресора, който държи „Продължаваме промяната“. Ако политиката, която се води „на пазарлък“ и договорки с директори и бордове продължи ще наблюдаваме едно консолидиране в ГЕРБ и обединение около фигурата на Иван Портних.

Показателно за всичко това ще бъде как и дали ще отговорят от „Продължаваме промяната“ във Варна. Какъв актив ще могат да съберат и реална ли е към този момент подкрепата, която имат от обществото, т.е. остава ли същата подкрепата, която имаха по време на изборите.

 

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/